fredag 1 mars 2013

Fläskfilépasta


En krämig fläskfilépasta där spenaten ersattes av ruccola.

500 gram pasta
500 gram fläskfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 gram champinjoner
3 dl grädde
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
2 nypor svartpeppar
1 msk raps- eller olivolja
1 msk smör
ett paket ruccolasallad

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Putsa fläskfilén från senor och skär den i strimlor. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär champinjonerna i tunna skivor. Hetta upp en panna med olja och smör. Fräs lök och champinjoner i ca 5 min tills svampen har fått ordentligt med färg. Tillsätt fläskfilén och 1 tsk salt och bryn tills den är genomstekt. Slå på grädde och låt puttra tills pastan är klar. Sila av pastan och blanda med såsen. Skölj ruccolan och vänd ner den på slutet. Smaka av med svartpeppar från kvarn. Servera med 1 dl riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar