fredag 1 mars 2013

Tacopaj


- pajdeg -
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
150 g rumsvarmt smör
2-3 msk vatten
½ tsk salt

-fyllning-
överbliven tacofärs
½ pkt philadelphiaost
1 liten burk tacosås/salsa
några körsbärstomater
riven ost
1 ägg
en skvätt mjölk
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop pajdegen snabbt med fingrarna, tryck ut i en pajform. Låt ev. vila en stund i kylen, picka några hål med en gaffel och förgrädda i ugnen i 5-10 minuter. Fyll pajskalet med hälften av köttfärsen, klicka över philadelphia och tacosås. Täck med resten av färsen och toppa med körsbärstomater och riven ost. Rör ihop ägget med lite mjölk, salt och peppar och slå över. Grädda i ugnen tills pajen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar