måndag 10 december 2012

Baconinlindad chèvrekyckling med sesampotatis och svampsås


Ett egenuppfunnet recept, då blir mängderna lite mer.... efter behag, som farbror Melker hade sagt.

- baconinlindad chèvrekyckling -
färska kycklingfiléer
chèvre/getost
flytande honung
färsk oregano
svartpeppar
bacon (beräkna tre skivor per kycklingfilé)

- sesampotatis -
potatis
naturell olja
skalade sesamfrön
svartpeppar
flingsalt

- svampsås -
färska champinjoner eller annan svamp
smör
1 schalottenlök
matlagningsgrädde
½ buljongtärning
soya
en skvätt rödvin
vitpeppar
sky från kyckling/kött

Snitta kycklingfiléerna, fyll med ett par skivor chèvreost, flytande honung och färsk oregano. Peppra kycklingfiléerna på utsidan. Linda in varje filé i bacon och lägg i ugnsfast form (ju mindre form desto lättare att ta vara på skyn). Skär potatisen i klyftor, lägg ner i en rymlig bunke och häll över olja, rör om. Strö över sesamfrön och rör om tills det täcker potatisen jämnt. Bred ut i ugnsform eller på långpanna med bakplåtspapper, salta och peppra. Tillaga kycklingen och potatisen i ugn, 200 grader i ca 30 minuter eller tills baconet och potatisen fått färg (potatisen kan behöva vändas någon gång). Under tiden, gör såsen: Skär svampen och fräs i en rejäl klick smör, hacka schalottenlöken fint och lägg i. När löken mjuknat, häll över matlagningsgrädde och smaksätt med buljongtärning, soya, rödvin, vitpeppar och sky från kycklingen. Låt puttra tills såsen tjocknat något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar