lördag 15 december 2012
Zucchinicarbonara
Jamie Oliver's recept, fast med mindre mängd zucchini (6 st verkade överdrivet).
500 g penne
3 st zucchini
flingsalt
svartpeppar, nymalen
4 st stora äggulor
1 dl vispgrädde
2 nävar parmesanost, färskriven
olivolja
tärnat bacon/sidfläsk
färsk timjan
Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär zucchinin på tvären i ungefär lika stora bitar och med ungefär samma form som pastan. Koka penne enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med grädde och hälften av parmesanosten. Vispa ihop med en gaffel. Krydda lätt med salt och peppar och ställ åt sidan. Hetta upp en stor stekpanna, skvätt i ordentligt med olivolja och stek sidfläsket tills det är riktigt knaprigt och har fått fin färg. Tillsätt zucchinin och några rejäla nypor svartpeppar. Strö timjan över och fräs tills zucchinin blir lätt gyllene och lite mjuk. Här gäller det att vara snabb för att carbonaran ska bli bra; när pastan är kokt häller du av den men sparar lite av pastavattnet på sidan om. Häll genast över pastan i stekpannan och blanda runt med zucchinin och sidfläsket. Ta sedan stekpannan från värmen och tillsätt pastavattnet samt gräddsåsen. Rör ihop snabbt, tillsätt resten av parmesanosten och lite mer av pastavattnet om det behövs för att få rätt konsistens på såsen. Smaka av och servera sedan direkt medan rätten fortfarande är krämig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar