måndag 10 december 2012
Kalles köttgryta
1 kg högrev
1 gul lök
färska champinjoner
tärnat bacon, ca 1 dl
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
dijonsenap
svensk senap
worcestershiresås
soya
1 msk maizenamjöl
1 råsockerbit
balsamvinäger eller rödvin
½ köttbuljongtärning
chilipulver
cayennepeppar
paprikapulver
en nypa torkad timjan
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
ev. vatten
färsk persilja till servering
Skär köttet i bitar och gul lök i "klyftor". Fräs kött, gul lök, hela champinjoner och bacon i en rejäl klick smör. Salta och peppra. Låt fräsa tills vätskan från svampen och köttet dragits ur, tillsätt paprika skuren i bitar, vitlök, dijon, svensk senap, worcestershiresås, soya, maizenamjöl, råsocker, balsamvinäger/rödvin, buljong och övriga kryddor och låt puttra ihop. Häll i grädde och crème fraiche, smaka av med mer senap och kryddor om det behövs. Puttra på låg värme, ju längre desto bättre. Klipp sist över persilja. Servera med ris eller ett gott bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar