onsdag 12 december 2012

Calzone


Baserat på Jamie Oliver's recept men lite ändrat. Till två pizzor behöver man:

200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
150 g strimlad skinka
70 g (ett paket) färsk babyspenat 
500 g passerade tomater
olivolja
svartpeppar
färsk basilika
färsk oregano
pizzadeg
1-2 "klumpar" mozzarella

Först ska man ha en pizzadeg (här är Jamie's recept, har ej provat det) - Vi går till en pizzeria 200 meter från vårt hem och köper två bitar för tio spänn. Sedan gör man fyllningen: Skär champinjonerna i bitar, skala vitlöksklyftorna och skär i tunna skivor. Fräs svamp, vitlök och skinka i olivolja. Dra över lite svartpeppar och en klick smör på slutet, skölj babyspenaten och lägg i. Häll över de passerade tomaterna, mer olivolja, svartpeppar, lite salt, lite socker och de färska örterna (eller torkade om man inte har färska), låt puttra tills mycket av vätskan är borta. Det ska vara en relativt fast fyllning som inte rinner ut för mycket i pizzan. Under tiden, kavla ut degen tunnt till två runda pizzabottnar. Lägg på fyllning på ena hälften, toppa med skivad mozzarella och lite svartpeppar. Vik över den andra sidan och nyp ihop kanterna ordentligt så att ingen fyllning kan rinna ut. Grädda längst ner i ugnen på drygt 200 grader, ca 20 minuter eller tills pizzan fått fin gyllenbrun färg. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar