lördag 15 december 2012
Fiskgratäng med citron och basilika
400 g fryst vit fisk, t.ex. torsk
potatis, mjölig
smör
ca 2 dl matlagningsgrädde
riven muskot
vitpeppar
1 pkt Kelda citronsås
färsk basilika
1 citron
salt
svartpeppar
Smörj en stor ugnsfast form, lägg fisken i mitten, salta och peppra. Låt den tina något medan du skalar och kokar potatisen. När potatisen är klar, häll av och mosa med smör, matlagningsgrädde, riven muskot, vitpeppar och salt. Spritsa eller klicka moset i runt fisken i ugnsformen. Häll över citronsåsen i mitten, riv över basilikablad och toppa med några citronskivor och lite svartpeppar. Tillaga i 200 grader i ca 45 minuter eller tills moset fått färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar