torsdag 17 januari 2013

Kyckling i sötsur sås


400 g kycklingfilé
1 chalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
½ paprika
1 liten burk ananas
½ hönsbuljongtärning
1 pkt krossade tomater
½ dl chilisås
1 msk tomatpuré
chilipulver
cayennepeppar
en skvätt citronsaft
idealmjöl

Skär kycklingen i mindre bitar, fräs i en klick smör. Hacka lök och vitlök, låt fräsa med kycklingen i en skvätt naturell olja. Tillsätt fint strimlad morot och paprika, fräs tills allt är mjukt. Häll över spadet från ananasburken, skär ananasen i små bitar och lägg i. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, chilisås och tomatpuré. Puttra ihop, krydda med chilipulver, cayenne, citronsaft och ev. lite salt. Red av med lite idelamjöl. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar