torsdag 3 januari 2013
Saffranspasta med räkor
Ännu en resträtt efter julen (räkor som inte gick åt till ägghalvor och överbliven saffran) som kan varieras lite hur som helst.
pasta
2 röda chilifrukter
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
olivolja
1 pkt saffran
1 dl crème fraiche
grädde
vatten
fisksås
vitvinsvinäger eller vitt vin
en liten skvätt balsamvinäger
1 msk tomatpuré
riven ingefära
gröna oliver
räkor
musslor
svartpeppar
riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär purjon och fräs i smör och olivolja, hacka chilin och vitlöken och låt fräsa med. Tillsätt saffran. Rör ner crème fraiche, grädde, ev. vatten, fisksås, vitvinsvinäger (eller vitt vin), balsamvinäger, tomatpuré och riven ingefära. Tillsätt oliverna och låt allting puttra ihop. När pastan är klar, riv ner ca 1/2 dl parmesan i pastasåsen och tillsätt räkor och musslor. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar