tisdag 15 januari 2013

Kycklingwraps med tomat- och avocadosalsa


600 g kycklingfilé
saft av 1 lime
smör
1 röd chili
soya
sweet chili-sås
8 stora tortillas (till fyra pers)
krispsallad
crème fraiche

- salsa -
2 mogna avocado
2 tomater
1 rödlök
1 dl blad av färsk koriander
saft av 1 lime
2 msk naturell olja (typ majs eller raps)
salt, peppar

Skär kycklingen i bitar och marinera i limesaft en stund. Gör under tiden salsan: Tärna avocado och tomat, hacka rödlöken och koriandern, häll över limesaft, olja, salt och peppar och rör om. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs kyckling och chili i en klick smör eller naturell olja. Tillsätt soya och sweet chili-sås när kycklingen fått fin stekyta. Servera med krispsallad och crème fraiche i pitabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar