tisdag 15 januari 2013

Kycklinggryta med bulgursallad


Ett arlarecept.

- kycklinggryta -
500 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 msk smör
1 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche "parmesan & vitlök"
salt och svarpeppar

- bulgursallad -
3 dl bulgur
½ rödlök
½ gurka
1 äpple
1 salladslök
40 g babyspenat
1 dl hackad persilja
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Stek kycklingen i smör och tillsätt löken mot slutet. Häll på buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala lök, gurka och äpple. Skiva löken tunt. Halvera gurkan, ta bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och tärna äpplet. Strimla salladslöken. Blanda bulgur med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan med bulgursalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar