torsdag 17 januari 2013

Tonfiskpasta med pepparrot


Det här blev mer som en pastasallad än en middagsrätt. Men gott! Receptet kommer härifrån.

4 portioner pasta
300 g haricots verts
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
1 msk riven pepparrot
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 msk olivolja
2 msk dill
2 tomater
½ gurka
½ påse babyspenat (à 65 g)
salt och peppar
1 ½ dl gräddfil

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spola i ljummet vatten och låt rinna av. Koka haricots verts lätt, låt svalna. Låt tonfisken rinna av. Skala och riv pepparroten. Blanda senap, vinäger, vatten, olja, dill och pepparrot i en stor bunke. Skär tomater och gurka i stora tärningar. Blanda alla ingredienser, vänd i spenaten och smaka av med salt och peppar. Servera tonfiskpastan med gräddfil. (Man kan göra dubbel sats av dressingen om man vill ha salladen lite krämigare och med mer smak.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar