tisdag 15 januari 2013

Laxcannelloni

Bild kommer!

1 pkt färsk babyspenat (ca 70 g)
2 pkt färdigskuren pastalax (eller 1 pkt gravad eller kallrökt lax, delas i mindre bitar)
1 chalottenlök
1 pkt fetaost
1 dl crème fraiche
saft från ½ citron
salt, nymalen svartpeppar
cannelloni, ca 8 st

- täcke -
2 dl crème fraiche
½ burk campbells tomatsoppa
1 dl matlagningsgrädde
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs babyspenaten i en klick smör tills vätskan släppt. Hacka chalottenlöken fint. Rör ihop spenat, chalottenlök, smulad fetaost, lax, crème fraiche och citronsaft i en bunke. Fyllningen ska vara fast - ta det lugnt med citronsaften. Salta och peppra, rör om. Fyll cannelloni med en tesked eller liknande och rada upp tätt i mitten av en smord, ugnsfast form. Rör ihop crème fraiche, campbells tomatsoppa och matlagningsgrädde, krydda ev. med lite nymalen svartpeppar. Häll över cannellonin och avsluta med riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills osten fått färg. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar